Tuesday, October 20, 2009

Sambutan Jubli Emas PAS Kuala Nerus

KUALA NERUS - PAS Kawasan Kuala Nerus akan mengadakan sambutan Jubli Emas PAS Kawasan Kuala Nerus sempena genap 50 tahun penubuhannya pada tahun 1959 lalu. Sambutan itu akan diadakan pada 14 November 2009 di Dataran Darul Taqwa, Batu Enam.

Menurut Pengarah sambutan, Dr Alias Razak, pelbagai acara telah disusun bagi mengisi program tersebut.

"Majlis akan dirasmikan oleh Presiden PAS, Dato' Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang pada sebelah paginya," ujar beliau.

Dr Alias yang juga Naib Yang Dipertua PAS Kawasan menambah, acara-acara lain ialah pameran sejarah 50 tahun PAS Kawasan beserta penerbitan khas dalam bentuk buku dan cakra padat video (VCD), sukaneka, persembahan pentas dan acara muslimat.

"Lima ekor lembu dijangka akan disembelih bagi jamuan rakyat yang akan diadakan pada sebelah tengah harinya," katanya.


Beliau turut menyeru kepada ahli-ahli dan penyokong PAS khususnya dari kawasan ini untuk memberi sumbangan dalam bentuk aqiqah dengan kadar satu bahagian RM300 dan sumbangan-sumbangan dalam bentuk lain.


Dalam hubungan ini, kata beliau, kupon-kupon derma akan diedarkan ke Cawangan-Cawangan PAS seluruh kawasan ini untuk memberi peluang kepada ahli-ahli dan penyokong menyumbang dalam bentuk kewangan.


Kemuncak dari majlis tersebut ialah ceramah perdana penutup pada sebelah malamnya yang akan membariskan tokoh-tokoh utama PAS.

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 ulasan: on "Sambutan Jubli Emas PAS Kuala Nerus"

Post a Comment